Wat is het?

Meelopen in het mbo betekent dat je direct kennis maakt met de opleiding van jouw keuze. Je bezoekt het mbo op een gewone schooldag. Je volgt lessen en je kunt allerlei vragen stellen aan studenten én docenten!

 

Wat ervaar je?

Je ervaart hoe het is om les te krijgen op het mbo en het geeft je meer inzicht in het beroep waarvoor je wordt opgeleid. Het is net alsof je zelf de opleiding al volgt! Zo krijg je een goede indruk van de opleiding en het werkveld.

 

Voor wie?

Meelopen is bedoeld voor leerlingen uit het vmbo. Zit je op de havo of het vwo en overweeg je om over te stappen naar het mbo, dan kun je je ook aanmelden. Ook als je niet meer naar school gaat of je wilt je oriënteren op een andere opleiding in het mbo ben je van harte welkom!

 

Aanmelden!

Als je leerling bent van het vmbo/havo/vwo en je wilt je aanmelden, overleg dan met je mentor of decaan en met je ouders.

Aanmelden kan via de website www.meelopenmbo.nl of via de website van Landstede MBO, http://www.landstedembo.nl/meelopen/

Je doorloopt de stappen om je aan te melden en je ontvangt een bevestiging. De gegevens worden alleen voor jouw meeloopdag gebruikt.